Коли треба звертатись до гастроентеролога

Коли треба звертатись до гастроентеролога

☹️ Нажаль, в Україні дуже розповсюджена ситуація, коли до лікаря звертаються тільки при появі важких симптомів. Насправді ж, у багатьох випадках навіть досить незначні зміни самопочуття можуть бути сигналом якнайшвидше звернутися до спеціаліста. Одна із галузей, де це проявляється найбільше — це гастроентерологія.

🤢 Часто ми не придаємо великого значення таким симптомам, як нудота, запор, понос, здуття живота, неприємний запах чи гіркота в роті. Здається, що вони є всього лише тимчасовими явищами і не несуть якихось наслідків. Звісно, у багатьох випадках вони можуть бути пов'язані з, наприклад, неякісною їжею, але якщо симптоми систематично повторюються, то є сенс пройти обстеження у гастроентеролога.

👩‍⚕️ Причина, через яку навіть легкі симптоми потребують уваги, проста. Якщо виявити будь-яку хворобу на ранніх етапах, лікування буде швидшим, дешевшим і ефективнішим. Щодо порушень роботи шлунково-кишкового тракту це стосується особливо.

🧸 Якщо ж ви не помічаєте незвичних симптомів, то доречним буде звичайний профілактиктичний огляд раз на рік. Якщо ви помітили неприємні симптоми у себе чи дитини, у Маминому Домі ви зможете отримати усі необхідні консультації, здати аналізи та пройти УЗД-обстеження.