Висип на шкірі? До кого звернутись?

Висип на шкірі? До кого звернутись?

🤔 Іноді буває, що ми помічаємо на шкірі висипи, яких раніше не було. Плями, гнійнички, папули — все це є сигналами від нашого організму про певні проблеми. Причин для змін стану шкіри може бути багато, і тільки професійний лікар може виявити, що спровокувало висип та за потреби призначити лікування.

👩‍⚕️ Тоді ж постає питання: до якого спеціаліста звертатися? Наприклад, алергію з висипаннями і свербінням не завжди легко відрізнити від шкірного захворювання. До кого у такому випадку звертатися, до дерматолога чи алерголога?

🤧 Реакції гіперчутливості завжди виникають у відповідь на введення будь-якої речовини. Це може бути харчовий продукт, пилок рослин, шерсть тварин, ліки. У більшості випадків причинно-наслідковий зв’язок очевидний, і пацієнт відправляється на консультацію до алерголога. Тим не менш, особливо у дітей, легко помилитися, намагаючись самостійно визначити природу висипу.

🧸 Тому, який саме лікар необхідний — підкаже ваш педіатр. Він допоможе встановити загальну причину висипів, визначить чи не пов'язані вони із інфекційними захворюваннями та за необхідності направить до відповідного спеціаліста. У Маминому Домі педіатри завжди поруч і готові допомогти вашим дітям кожного дня.