Статеве виховання. Теми табу?

Статеве виховання. Теми табу?

😶 Незважаючи на те, що важливість статевого виховання в останні роки стає все більш загальноприйнятною, все одно часто ця тема залишається табуйованою. Навіть зараз багатьом батькам буває складно розмовляти із дітьми щодо їхнього статевого благополуччя.

🤔 Тому сьогодні наша мета — зрозуміти, як спілкуватися із дитиною на теми, пов'язані із статевим вихованням. Тим паче, цікавість до теми сексуальності є природньою для підлітків та значно підсилюється тоді, коли ця тема знаходиться під забороною.

👦 Взагалі, починати говорити про статеві відносини з дитиною потрібно, коли вона почне ставити відповідні питання. Але якщо вона їх не задає, то після кризи трьох років обов’язково потрібно провести бесіду, аби пояснити різницю між хлопчиком та дівчинкою і розповісти про «правило трусиків» (тобто ніхто не повинен чіпати дітину за ті частини тіла які зазвичай закриті білизною).

👩 Наступним етапом є перехід дитини у підлітковий вік, коли відбувається статеве дозрівання. Необхідно, щоб у цей період батьки прийшли на допомогу своїм дітям,
сприяючи розвитку понять здорової сексуальності та розумного ставлення до свого тіла. Варто ініціювати не лекцію, а діалог з підлітком, що буде щирим та заснованим на повазі.

👩‍⚕️ Тож, незалежно від того, наскільки складними можуть здаватися деякі етапи виховання, їх завжди можна подолати. Якщо ж у вас виникають будь-які запитання, педіатри Маминого Дому завжди можуть порадити, як краще поступити.