Як розпізнати признаки аутизму?

Як розпізнати признаки аутизму?

👶 Сьогодні давайте розглянемо таку непросту, але важливу тему, як розлади аутистичного спектру. Зараз вони все ще досліджуються, і, нажаль, поки що немає методів, які могли б попередити аутизм. Через це рання діагностика є чи не єдиним фактором, що допомагає корегувати цей стан і дати дитині шанс стати повноцінною частиною соціуму.

👩‍⚕️ Треба сказати, що дуже важливо виявити розлади аутистичного спектру у дитини до трьох років. Існує багато прикладів, коли своєчасна професійна допомога при діагностиці аутизму, підтримці та регулярному нагляді дозволяє позбутися важких наслідків цього стану.

🔎 Ранні ознаки аутизму складні для виявлення, і це завдання можна довірити лише фахівцям, які мають великий стаж роботи з такими дітьми. Тим не менш, існують фактори, на які обов'язково треба звернути увагу: проблеми з мовленням, розумінням та виконанням інструкцій, небажання спілкуватися з оточуючими, відстороненість та прагненням до самотності. Ще один обов'язковий симптом аутизму – одноманітність чи стереотипність поведінки.

🧸 Тим не менш, якщо у вас з'являються сумніви щодо того, як веде себе дитина, краще спочатку поділитися ними з вашим педіатром. Він точно розповість, чи є причини для занепокоєння, чи це усього лиш звичайні повсякденні питання, з якими стикаються батьки.

Найтурботливіші педіатри чекають вас у Маминому Домі