Синдром другої ночі 💤

Синдром другої ночі 💤

👶 Перші декілька діб після народження дитини це, безперечно, великий виклик для батьків. Ми уперше беремо на себе нову роль і стикаємося з невідомими до цього випробуваннями. Але для дитини, що тільки народилися, новий для неї світ це теж великий стрес. Тому сьогоднішньою нашою темою буде термін, про який навіть багато хто з «бувалих» батьків міг не чути — про синдром другої ночі.

💤 Більшу частину першої доби після народження дитина проводить уві сні, аби відновити сили після пережитого стресу появи на світ. А вже після того, як дитина прокидається, їй доводиться стикнутися віч-на-віч з новою реальністю самостійного життя окремо від матусі. Тому закономірно, що світло, шум та дотики змушують дитинку турбуватися, плакати та не спати.

🤱 Тож, як пережити цю другу ніч після народження дитини? Перш за все, не панікувати. Якщо синдром другої ночі не застане вас зненацька, то пройти цей етап буде набагато легше.

👩‍⚕️ У Маминому Домі працюють педіатри, які точно знають, як допомогти пройти усі складні етапи від народження дитини і до вісімнадцяти років. Вони допоможуть підготуватися заздалегідь та навчать всьому необхідному.