Головні відмінності між ринітом та риносинуситом

Головні відмінності між ринітом та риносинуситом

🤒 Нажаль, у багатьох випадках люди схильні самостійно ставити собі діагнози та починати лікування, не консультуючись з лікарем. Як результат — людина неправильно визначить хворобу та, як наслідок, неправильно лікуватиметься.

🧑‍⚕️ Найкращий метод попередити це — звертатися до лікаря за будь-яких обставин. У Маминому Домі лікарі завжди готові надати професійну допомогу не тільки дітям, але й дорослим.

🤧 Гарний приклад — риніт та риносинусіт. Деяким може здатися, що це два схожих захворювання, проте вони мають як і спільні ознаки, так і багато відмінностей. Під час риніту (а він може бути симптомом при різних захворюваннях) запалення обмежено лише слизовою оболонкою носа, тобто ми отримуємо нежить. У той же час, риносинусіт — це самостійне захворювання, що охоплює запалення слизової оболонки носових порожнин та пазух і може супроводжуватися головним болем, порушенням нюху та іншими симптомами.

🧸 Тож, методи лікування риніту та риносинусіту різні, і точне визначення хвороби та вчасне лікування можуть значно полегшити та прискорити процес одужання. Тому за появи симптомів, що турбують, найкраще звернутися до лікаря-педіатра. Чекаємо на вас у Маминому Домі у будь-який день.