Альфа-амілаза

аналіз альфа-амілаза

Що потрібно знати про аналіз альфа-амілаза

Амілаза (альфа-амілаза) - один з травних ферментів, який, відповідаючи за розщеплення крохмалю, глікогену і інших вуглеводів, забезпечує їх засвоєння зі спожитої людиною їжі. Найбільша кількість амілази виділяють слинні залози і підшлункова залоза. Феремент, що виділяється підшлунковою залозою називається панкреатичною амілазою і його рівень може вимірюватися окремо або ж враховуватися в показнику загальної альфа-амілази.

Амілаза, що виробляється слинними залозами - перший з ферментів, які починають травлення ще в ротовій порожнині. Саме під її впливом крохмаль з харчових продуктів починає розщеплюється вже в роті. В результаті, при тривалому пережовуванні їжі, багатої крохмалем (картопля, рис), вона починає набувати солодкуватого смаку.

Без амілази засвоєння вуглеводів сильно погіршується, тому що молекули крохмалю, через свою складність, засвоїтися в кишечнику без попереднього розщеплення не можуть.

Як підготуватися до аналізу

Вранці натщесерце, можна пити чисту негазовану воду. Венозна кров з 2х років. Напередодні потрібно виключити з раціону жирну або гостру їжу і алкоголь, а також фізичні навантаження.

payments

Ціни на аналізи

Ціна аналіза в Харкові60 грн
home_health

Куди можна записатися в Харкові:

location_onм. Харків
Поліклініка Мамин Дім

вул. Григорія Сковороди, 31

location_onм. Харків
Поліклініка Мамин Дім

пр. Петра Григоренка, 5

location_onм. Харків
Поліклініка Мамин Дім

вул. Гвардійців-Широнінців, 33

location_onм. Харків
Поліклініка Мамин Дім

Григорівське шосе, 57


note_alt Записатись на аналіз