Екранний час в гаджетах

Екранний час в гаджетах

📱 У зв’язку з поширенням онлайн навчання, наші діти проводять більше часу перед екранами моніторів, ніж будь-коли раніше. Здається, багато хто з батьків змирився, що велика частина життя дітей проходить перед екранами гаджетів, але постає питання: як та наскільки слід регулювати час, що дитина проводить перед екраном? Давайте розбиратися з цим разом із педіатрами Маминого Дому.

🧒 Надмірне використання гаджетів може вплинути як на фізичне здоров’я, так і на емоційний та психологічний стан дітей. Зрозуміло, що довгі години безперервного сидіння перед екраном можуть призвести до порушень осанки і зору, спричинити стрес та тривогу, а також може завдати шкоди соціальному розвитку.

🖥️ Звісно, ми не можемо повністю виключити гаджети з нашого життя. Вони є незамінним джерелом нової інформації та зв’язком з рідними. Але, тим не менш, важливо виставити часові рамки для застосування гаджетів. Тому правильною стратегією буде розробити графік перегляду відповідно віку дитини та збалансувати час перед екраном з іншими активностями.

👨‍👩‍👧‍👦 Пам’ятайте, що діти наслідують поведінку дорослих, тому гарною ідеєю може бути ввести правила щодо утримання від екранів під час прийомів їжі та спілкування сім’єю. Також стежте за частими перервами, адже це береже нервову систему від сенсорного перевантаження та запобігає звиканню.

👩‍⚕️ Якщо у вас є запитання щодо часу, який дитина має проводити перед екранами гаджетів, ви завжди можете звернутися до педіатрів Маминого Дому. Чекаємо вас кожного дня!