Як допомогти дитині пережити стрес

Як допомогти дитині пережити стрес

😓 За час повномасштабного вторгнення всі ми протягом довгого часу знаходимося у значному стресі. Це несе негативний вплив на наше самопочуття і багато хто на собі відчуває, наскільки значним є вплив стресу на організм.

👨‍👩‍👧‍👦 Наші діти, неважливо, за кордоном чи вдома, так само зазнають переживань, але, на відміну від дорослих, у них немає практики переживання негативного досвіду.

👩‍⚕️ Тому наша задача — навчитися допомогати дитині переживати стрес. Психологи Маминого Дому радять прислухатися до малечі, уважно спостерігати за поведінкою та аналізувати, чи пов’язані зміни з останніми подіями. В кризовій ситуації діти реагують не так, як дорослі, тому потрібна особлива увага, аби виявити зміни у їхній поведінці.

🤗 Головна порада, якою ми можемо поділитися — діти завжди реагують на емоційний стан дорослих навколо. Якщо ви демонструєте спокій, то і дитина буде відчувати себе більш комфортно. Розмовляйте з дитиною та пояснюйте їй свої дії. Поясніть, що зараз важливо слухатися дорослих та що ви завжди допоможете, що б не сталося. Не нехтуйте обіймами та поцілунками, вони заспокоюють навіть дорослих.

🧸 Якщо ж ви відчуваєте, що вам потрібна допомога кваліфікованого дитячого психолога, ви завжди можете звернутися до Маминого Дому.