Що робити при кровотечі з носа?

Що робити при кровотечі з носа?

🙀 Деякі ситуації можуть застати нас зненацька, і тоді не завжди знаєш, як реагувати. Наприклад, при носовій кровотечі важливо швидко і правильно вибрати методи її зупинення, аби не допустити погіршення стану.

🩸 Тому сьогодні давайте обговоримо, як реагувати на неочікувану кровотечу з носу у дитини.

👃Причиною кровотечі з носа може бути багато факторів. На слизовій носа розташовано безліч крихких кровоносних судин, і зазвичай саме вони зазнають пошкодження у першу чергу. Тому, наприклад, коли повітря навколо засухе, сосуди можуть утворити кірки, що легко ламаються. Інші поширені причини: травми, підвищенний артеріальний тиск, алегрія, запалення слизової та інші.

👩‍⚕️ Якщо у дитини з будь-яких причин почалася носова кровотеча, не слід панікувати. У більшості випадків для її припинення достатньо посадити дитину, нахиливши трохи вперед, сказати їй дихати ротом та за потреби накласти холодний компрес. Якщо ж кровотеча не зупиняється протягом двадцяти хвилин або кров стікає у горло, потрібна невідкладна медична допомога.

❤️‍🩹 Кровотеча з носа — досить розповсюджена проблема. Аби попередити її, у першу чергу потрібно уважно стежити за вологістю повітря у кімнаті та не допускати травмування слизової оболонки носа. Якщо ж носова кровотеча відбувається у дитини регулярно, слід проконсультуватися з вашим педіатром.

🧸 Лікарі Маминого Дому завжди поруч і готові прийти на допомогу незалежно від того, у який день у вас виникли запитання.