Що таке вітаміни?

Що таке вітаміни?

🥕 Всі ми, звісно, багато чули про вітаміни.

🥚 Вітамінами називають різні органічні речовини, що об’єднані схожими ознаками: вони потрібні у відносно невеликих кількостях і незамінні для нормального розвитку організму. Простими словами — вітаміни потрібні всім, адже без них неможливе функціонування нашого організму.

🍋 Більшість вітамінів не синтезуються в організмі і тому мають поступати туди із їжею. Нестача окремих вітамінів називається авітамінозом і провокує різні хвороби — цинга при нестачі вітаміну С, рахіт при нестачі вітаміну D і т.д.

🧑 Особливо важливо підтримувати рівень вітамінів для дітей, що активно ростуть. Для того, щоб їхній організм міг працювати на найвищому рівні, він має отримувати достатню кількість основних поживних речовин, тобто харчування має бути збалансованим і різноманітним.

👩‍⚕️ Аби дізнатися, як забезпечити дитину необхідною кількістю вітамінів, слід отримати консультацію у педіатра. Лікарі Маминого Дому піклуються про те, щоб попередити хвороби, а не лікувати її наслідки, тому ваш педіатр завжди підкаже, як збалансувати харчування дитини і не допустити негативних наслідків авітамінозу.