Щеплення: Пневмококова інфекція

Щеплення: Пневмококова інфекція

❗❗Вакцинація проти пневмококової інфекції - ефективний і на сьогодні єдиний спосіб максимально запобігти хворобам, що зумовлені пневмококом. В Україні зареєстровано дві вакцини для профілактики пневмококової інфекції: Превенар 13 та Сінфлорікс. Вакцинація від пневмококу в Украіні входить у список рекомендованих, тоді коли у Європі ця вакцинація є обов’язковою.

✍Вакцина Превенар 13 застосовується для дітей, починаючи з 6-тижневого віку та для дорослих, та захищає від 13 різновидів (серотипів) пневмококів.

✍Вакцина Сінфлорікс застосовується також з 6 тижневого віку, призначена для вакцинації дітей віком до 5 років. Захищає від 10 різновидів пневмококів. Крім штамів пневмокока, ця вакцина також містить компоненти проти гемофільної інфекції. Таким чином, щеплення цією вакциною знижує ризик розвитку середніх отитів, зумовлених гемофільною паличкою.

❗❗Кожна з вакцин формує стійкий імунітет проти різновидів пневмокока, які відповідають за 90% тяжких патологій, зумовлених пневмококовою інфекцією, тож має високий ступень захисту.

❓Кому насамперед треба вакцинуватись:
Наші лікарі вважають за потрібне захиститись від пневмококу у будь-якому віці, але насамперед:
- Дітям до 5 років
- Малюкам, що відвідують садки та інші колективи
- Діткам з хронічними захворюваннями та передчасно народженим малюкам
- Дітям і дорослим, що часто хворіють на ГРВІ з бактеріальними ускладненнями
- Людям, старшим за 50 років

❓Навіщо вакцинуватись від пневмококу:
- Захист від ускладнень після перенесеного ГРВІ, таких як отити та пневмонії
- Захист людей літнього віку та людей зі зниженим імунитетом від тяжкого перебігу хвороб
- Зменшення епізодів ГРВІ з ускладненнями протягом року

🤗В Мамин Дом в Києві та Харкові є в наявності вакцини від пневмококової інфекції. Консультація педіатра перед вакцинацією входить у вартість.