Фебрильні судоми у дітей 😖

Фебрильні судоми у дітей  😖

🧸 Сьогодні разом з лікарями Маминого Дому ми продовжимо говорити про різні можливі стани, що можуть виникнути у дитини, і як на них реагувати. У цей раз, розповімо вам про таке явище, як фебрильні судоми.

😖 Фебрильні судоми – це мимовільне скорочення м’язів у дітей, викликане раптовим підвищенням температури тіла під час респіраторної вірусної інфекції. Це поширений стан у дитячому віці, який часто має генетичну схильність.

🩺 Зазвичай, фебрильні судоми нешкідливі і не вказують на серйозні проблеми зі здоров’ям. Але ми розуміємо, як страшно може бути бачити свою дитину у такому стані. Хоча судоми зазвичай тривають лише кілька хвилин, ці хвилини можуть здаватися вічністю.

👩‍⚕️ Спеціальні протисудомні препарати під час таких судом вводити не потрібно. Найкраще, що ви можете зробити – це залишатися спокійними і звернутися до лікаря, який визначить причину лихоманки і переконається, що вона не пов’язана з інфекцією центральної нервової системи. Якщо судоми тривали менше ніж 5 хвилин і дитина швидко повернулася до звичного стану, додаткового лікування зазвичай не потрібно, але після епізоду фебрильних судом варто отримати консультацію дитячого невролога.

💙 Наші педіатри не лише дбають про здоров’я ваших дітей, але й навчають батьків, як правильно реагувати на різні стани у дитини. Мамин Дім завжди поруч з вами.