Що таке ОКР? 😓

Що таке ОКР? 😓

😓 У часи постійного стресу, такі як зараз, ми часто помічаємо за собою тривожні почуття. Періодично всі ми по декілька разів перевіряємо речі, боїмося забути щось важливе та страждаємо від нав'язливих думок. Але із часом тривога тільки росте і відрізнити, коли вона перейде межу, буває дуже складно. Саме тому сьогоднішня тема — ОКР, обсесивно-компульствний розлад.

👩‍⚕️ ОКР — це один із поширених психічних розладів, що характеризується повторювальними думками (обсесіями) та діями (компульсіями). Найчастіші прояви ОКР — страх перед мікробами або забрудненням, упорядкування предметів певним точним способом, нав'язливі страхи та багато іншого.

😥 На якому ж етапі звичайні переймання перетворюються на психічний розлад? Здебільшого, це характеризується тривалістю подібного стану. Симптоми ОКР є важкими та постійними, вони заважають жити повсякденним життям, забирають багато душевних сил та часу.

❤️‍🩹 Підтримувати психічне здоров'я на стільки ж важливо, як і фізичне. Якщо ви відчуваєте, що стрес та тривога починають керувати життям замість вас, потрібно обов'язково звернутися до психолога.

🧸 Наприклад, це можна зробити у Маминому Домі. Тут вам підкажуть, чи є причини для занепокоєння власним психічним здоров'ям, чи проблему можливо вирішити власними силами.